Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΑΣ Θεσ/νίκης: Νέο «παράθυρο» από Μπουτάρη για ιδιώτες στην Καθαριότητα

 


Εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρης καταφέρεται εκ νέου η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας τον ότι, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού από το ΣτΕ για τον ιδιώτη στο Μηχανουργείο, προσπαθεί εκ νέου και με πλάγιο τρόπο να «βάλει» τους ιδιώτες στην υπηρεσία καθαριότητας. Μάλιστα, την προσεχή Δευτέρα, οπότε και θα συζητηθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6 το απόγευμα, έξω από το δημαρχείο.
«Τη Δευτέρα 17/09, στο δημοτικό συμβούλιο ξαναεπιχειρείται η είσοδος ιδιωτών στην καθαριότητα. Χρησιμοποιώντας σαν καθρεφτάκια και χάνδρες σε ιθαγενείς την "καινοτόμο ιδέα της πλάγιας φόρτωσης κάδων", η διοίκηση του δήμου θέλει να βάλει "πιλοτικά" ιδιώτη στην αποκομιδή για τρεις μήνες πληρώνοντάς τον 480.000€ για τρία απορριμματοφόρα και 100 κάδους. Ζεστό χρήμα για τους ιδιώτες υπάρχει, όχι όμως για να αγοράζουν ανταλλακτικά για να επιδιορθωθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων από το Μηχανουργείο του δήμου», υπογραμμίζει σε σχετική της ανακοίνωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΔΑΣ/ΠΑΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καμιά έκπληξη δεν νιώθουμε για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στον τύπο της πόλης στις 13/09 και αφορούν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του δήμου Θεσ/νίκης για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας. Η ΔΑΣ επανειλημμένα έχει καταγγείλει και αποδείξει (με παραστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων) τις μεθοδεύσεις της διοίκησης.
Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και οι απολύσεις προσωπικού αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης γι' αυτό και εντάχθηκε μέσα στα νέα αντεργατικά μέτρα που θέλουν να πάρουν. Ο δήμαρχος και η διοίκησή του έχουν δηλώσει από την αρχή της θητείας τους την πρόθεσή τους για την παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες, για τους οποίους αποτελεί χρυσοφόρο τομέα. Γι' αυτό συνέχισαν την πολιτική απαξίωσης της υπηρεσίας της προηγούμενης διοίκησης. Η εμπειρία από ΟΤΕ, ΔΕΗ, Υγεία κ.α. δείχνει ότι όπου έχουμε είσοδο ιδιωτών, οι υπηρεσίες κοστίζουν ακριβότερα στον λαό.
Τη Δευτέρα 17/09, στο δημοτικό συμβούλιο ξαναεπιχειρείται η είσοδος ιδιωτών στην καθαριότητα. Χρησιμοποιώντας σαν καθρεφτάκια και χάνδρες σε ιθαγενείς την «καινοτόμο ιδέα της πλάγιας φόρτωσης κάδων», η διοίκηση του δήμου θέλει να βάλει «πιλοτικά» ιδιώτη στην αποκομιδή για τρεις μήνες πληρώνοντάς τον 480.000€ για τρία απορριμματοφόρα και 100 κάδους. Ζεστό χρήμα για τους ιδιώτες υπάρχει, όχι όμως για να αγοράζουν ανταλλακτικά για να επιδιορθωθεί ο στόλος των απορριμματοφόρων από το Μηχανουργείο του δήμου.
Να δούμε πώς θα υπερασπιστούν τώρα τη διοίκηση του δήμου τα παπαγαλάκια της, το νέο προεδρείο του ΣΕΔΘ, που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η διοίκηση του δήμου δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει την υπηρεσία καθαριότητας ούτε να απολύσει εργαζόμενους.
Καλούμε τους συναδέλφους του δήμου και τον λαό της πόλης να αγωνιστούν για αποκλειστικά δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της καθαριότητας και των άλλων υπηρεσιών του δήμου.
  • Να αποσυρθεί από το δημοτικό συμβούλιο το θέμα 65 για την είσοδο ιδιωτών στην καθαριότητα. Έξω οι ιδιώτες από τις υπηρεσίες των δήμων. Υπηρεσίες με αποκλειστικά δημόσιο- κοινωνικό χαρακτήρα.
  • Να επιστρέψουν στον δήμο Θεσ/νίκης τα 15 απορριμματοφόρα που βρίσκονται παράνομα σε μάντρα ιδιώτη στην Αθήνα.
  • Άμεσα, να γίνει πρόχειρος διαγωνισμός για προμήθεια ανταλλακτικών όπως επανειλημμένα έχουμε προτείνει και αποδείξει ότι μπορεί να γίνει και όπως έκανε η διοίκηση για άλλες υπηρεσίες, παρόλο που είχε εντάξει τις προμήθειες αυτές στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πλήρης εξοπλισμός της υπηρεσίας με τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα που χρειάζονται.
  • Τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Άμεση απόδοση των ΜΑΠ.
  • Αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος των υπηρεσιών των δήμων. Σταδιακή μείωση των ανταποδοτικών τελών ως την κατάργησή τους.
  • Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου ό, τι τους οφείλεται σε νυχτερινά, εξαιρέσιμα, υπερωρίες ως και τον Αύγουστο. Ειδικά αυτή την περίοδο με την αύξηση των φόρων, τα χαράτσια, την ακρίβεια κ.α. είναι κοινωνικά ανάλγητο να οφείλονται δεδουλευμένα σε εργαζόμενους.
Συγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης Δευτέρα 17/09, 6μμ.

Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου