Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΒΣΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ



Πληρώνονται μία δόση οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι"

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσαν την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό αλλά και εξυπηρετώντας τους χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας που το έχουν ανάγκη.
Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ με μεγάλη επιτυχία.
Η θετική αυτή εξέλιξη συμβαδίζει παράλληλα με τον σχεδιασμό της νέας μορφής του προγράμματος το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί ως «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Το πρόγραμμα – διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε:
«Το Υπουργείο Εσωτερικών επιδίωξε και πέτυχε την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρηματοδότησης τα α’ τριμήνου του 2013 με 15 εκ. ευρώ.
Ακόμα, σήμερα καταβάλαμε 10 εκ. ευρώ για την πληρωμή των εργαζομένων τους οποίους θα εξοφλήσουμε πλήρως μέχρι το τέλος του έτους. Θεωρούμε σημαντική τη συνέχιση του Προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας μετά το Μάρτιο με την αξιοποίηση των έμπειρων εργαζομένων και την κατά το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των δικαιούχων. Οι υποδομές των δήμων και η εμπειρία των προηγούμενων ετών τίθενται στη διάθεση του Υπουργείου Εργασίας για την επιτυχή συνέχιση του Προγράμματος με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που διατίθενται».
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:
«Το Υπουργείο Εργασίας έπραξε το καθήκον του και προχώρησε στη διασφάλιση χρηματοδότησης και σχεδιασμού του νέου προγράμματος « Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» το οποίο θα διαδεχθεί το « Βοήθεια στο Σπίτι» με μια απόλυτα ομαλή μετάβαση προς το συμφέρον των εργαζομένων και των δικαιούχων».
Επίσης, σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή της α΄ δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα ύψους 10 εκ. ευρώ.

THEBESTNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου