Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ
ΈΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΟ ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ.

Μ΄αρέσει η σκέψη πως την ημέρα που γεννιέται κανείς, του χαρίζουν τον κόσμο σαν δώρο γενεθλείων. 

Ένα υπέροχο κουτί με εξαίσιες κορδέλες! Μερικοί δεν κάνουν τον κόπο ούτε τις κορδέλες να λύσουν, όχι ν΄ανοίξουν το κουτί.... Κι όσοι το ανοίγουν περιμένουν να βρουν μέσα μόνο το Θαύμα, την Ομορφιά, την Έκσταση. Ξαφνιάζονται που υπάρχει στη ζωή και ο Πόνος και η Απελπισία, η Μοναξιά και η Σύγχυση.

Κι όμως είναι όλα μέρος της ζωής. Δεν ξέρω για εσάς, όμως εγώ δεν θέλω να χάσω τη ζωή. Θέλω να μάθω το κάθε πραγματάκι που έχει μέσα το κουτί. 

Αυτό το μικρό κουτί λέγεται Πόνος. Τι να κάνουμε, δικό μου είναι κι αυτό, θα ανοίξω λοιπόν τον Πόνο και θα γνωρίσω τον Πόνο.

Κι αυτό το μικρό πακετάκι λέγεται Μοναξιά. Ξέρετε τι συμβαίνει όταν ανοίγω το πακετάκι που λέγεται Μοναξιά; Γνωρίζω τη Μοναξιά. ... Κι όταν μου λες "Νοιώθω Μοναξιά" μπορώ να καταλάβω λιγάκι τη Μοναξιά σου... και μπορούμε να καθίσουμε μαζί και να κρατήσουμε ένας το μοναχικό χέρι του άλλου.

Θέλω να τα γνωρίσω όλα τα πράγματα μέσα στο κουτί. Γιατί ξέρω ότι έτσι θα γνωρίσω και την Έκσταση. Βρίσκεται εκεί και θα τη βρω.

Ξέρω ότι μπόρεσα να μετατρέψω τον πόνο σε χαρά. Κι εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό. Μπόρεσα να πάρω την Αγωνία και να την κάνω Αλήθεια. Κι εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορώ να το κάνω εγώ και να μην μπορείς να το κάνεις εσύ. Δεν είμαι υπεράνθρωπος. Ότι μπορώ εγώ το μπορείς κι εσύ. Και πολλά πράγματα μπορείς να τα κάνεις καλύτερα. Αν δε τα έχεις, δεν είναι γιατί δεν τα έχεις. Είναι γιατί δεν προσπαθείς γι αυτά. Βρίσκονται εδώ και είναι δικά σου. 

Έχουμε τη μαγική ικανότητα να μετατρέψουμε την Απελπισία σε Ελπίδα. Μπορούμε να σκουπίσουμε τα Δάκρυα και να τα αντικαταστήσουμε με Χαμόγελα. 

Η ζωή είναι το δώρο του Θεού σε μας. Ο τρόπος που τη ζούμε είναι το δικό μας δώρο σε Εκείνον... 
Ας κάνουμε το δώρο αυτό υπέροχο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου