Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δημόσιο: Αποσύνδεση βαθμολογίου-μισθολογίου & μείωση ανισοτήτων στις αποδοχές


Διαχωρίζονται βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη στους δημοσίους υπαλλήλους, με την κυβέρνηση, ταυτόχρονα να επιλέγει να εξορθολογίσει το μισθολόγιο, προς ενιαία κατεύθυνση, μειώνοντας τις ανισότητες.
«Το βαθμολόγιο θα απελευθερωθεί από το μισθολόγιο. Δηλαδή, θα μπορεί κανείς να έχει και βαθμολογική εξέλιξη χωρίς να συσχετίζεται με τη μισθολογική του εξέλιξη ή το αντίστροφο. Αφετέρου, βασικός στόχος είναι να εξορθολογικοποιηθεί το μισθολόγιο στο Δημόσιο», είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Οταν λέμε εξορθολογισμός, εννοούμε καταρχήν μια ενοποίηση ομοειδών μισθολογίων. Μια μείωση των μισθολογικών ανισοτήτων για την ίδια δουλειά και για την ίδια εργασία στο Δημόσιο, που υπάρχουν πολύ μεγάλες τέτοιες ανισότητες», συμπλήρωσε.
Επισημαίνοντας ότι στο σημερινό πλαίσιο δημοσιονομικής στενότητας δεν υπάρχει η δυνατότητα μιας πολιτικής μεγαλών αυξήσεων, υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει, πρώτον, να μην υπάρχει μείωση στον βασικό μισθό του Δημοσίου. «Αυτό είναι σίγουρο, όπως επίσης είναι σίγουρο ότι μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, θα δουν και μια μικρή αύξηση στους μισθούς, από το 2016».
«Γενικά, η λογική θα είναι: εξορθολογισμός και μείωση των ανισοτήτων. Σε αυτές τις ράγες θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε», κατέληξε.

http://www.aftodioikisi.gr

Μονιμοποίηση ΙΔΑΧ: Τι έχει στο μυαλό του ο Βερναρδάκης για 40.000 υπαλλήλους

Τεχνικοί λόγοι έχουν διατηρήσει εκτός μονιμοποιήσης περίπου 40.000 υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ), που εργάζονται στη Δημόσια Διοίκηση. Μια πρώτη προσπάθεια είχε ξεκινήσει στις αρχές του έτους ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, προαναγγέλοντας και σχετική διάταξη στο νόμο που εισήγαγε για τον Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Αφαιρέθηκε, όμως, στο τέλος και παρέμεινε μόνο η δυνατότητα στους ΙΔΑΧ του δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ, να καταλάβουν μέσω κινητικότητας θέσεις μόνιμου προσωπικού, ομοίου κλάδου αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας.
Και τότε, ο πρώην υπουργός είχε πει ότι σε επόμενο νομοσχέδιο θα συμπεριληφθεί η πρόβλεψη για τη μονιμοποίηση όλων των ΙΔΑΧ, σε μια προσπάθεια ομογενοποίησης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, στην κατεύθυνηση της μόνιμης και ενιαίας εργασίας.
Αντίστοιχο σχέδιο επεξεργάζεται η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. «Το εξετάζουμε», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξέφρασε ταυτόχρονα τη διαφωνία του με την ύπαρξη διακριτών σχέσεων στο δημόσιο. Τα παραπάνω δείχνουν ότι σε δεύτερο χρόνο, υλοποιώντας αρχικά τη συμφωνία για τις αλλαγές στο δημόσιο, τηρώντας ταυτόχρονα τα χρονοδιαγράμματα, το ζήτημα της μονιμοποίησης των ΙΔΑΧ θα επανέλθει. Ωστόσο, ο μεγάλος «σκόπελος» που έχει να ξεπεράσει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, έχει νομικά χαρακτηριστικά.
Και αυτό γιατί η μονιμοποίηση των ΙΔΑΧ θα μπορούσε να θεωρηθεί μετατροπή σύμβασης και να προσκρούσει σε συνταγματικές διατάξεις. Αντιθέτως, μέσω της κινητικότητας ήταν (και προφανώς παραμένει) εφικτή η απόκτηση θέσης μόνιμου προσωπικού χωρίς νομικά κωλύματα, καθώς επικυρώνεται από το ΑΣΕΠ. Επομένως, η επαναφορά του θέματος θα απαιτήσει καλύτερη νομική στάθμιση.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στη αρχική διάταξη δεν υπολογίζονταν να υπαχθούν: το ειδικό επιστημονικό προσωπικό (με εξαίρεση την περίπτωση μετακίνησης σε θέσεις υφιστάμενων κλάδων), οι νομικοί συνεργάτες και οι δικηγόροι που απασχολούνται στο Δημόσιο και εκείνοι των οποίων η σχέση εργασίας προσομοιάζει με εκείνη της έμμισθης εντολής, οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.


http://www.aftodioikisi.gr

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΣΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ


Ευρεία σύσκεψη, για το κρίσιμο ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συγκάλεσε σήμερα ο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στην συνάντηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Πάνου και εκπρόσωποι εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από όλη την Ελλάδα.


















Σύσκεψη για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” συγκάλεσε ο Π. Κουρουμπλής



Ευρεία σύσκεψη, για το κρίσιμο ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συγκάλεσε σήμερα ο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στην συνάντηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ κ. Βαγγέλης Πάνου και εκπρόσωποι εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από όλη την Ελλάδα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος και η σχέση εργασίας των εργαζομένων. Κοινός τόπος όλων υπήρξε η αναγνώριση της χρησιμότητας του προγράμματος και η ανάγκη συνέχισης του, ενώ έγινε γνωστό πως έχει δημιουργηθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) με την συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και εργαζομένων. Η ΟΔΕ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, με στόχο τέλη Οκτωβρίου να έχει καταλήξει σε προτάσεις που θα συζητηθούν εκ νέου σε συνάντηση που θα οριστεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Η κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου αυτοί να διασφαλιστούν, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή του «Βοήθεια στο Σπίτι» στην ανακούφιση και την διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Ο κ. Κουρουμπλής κατέστησε σαφές ότι αναγνωρίζει και την χρησιμότητα και την κρισιμότητα του προγράμματος για την κοινωνία. Ο Υπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία σε καλό πνεύμα με στόχο την στήριξη κι αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του «Βοήθεια στο Σπίτι».



http://www.aftodioikisi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

9/10/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του πανελλήνιου συντονιστικού Βοήθεια στο Σπίτι μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση μετείχαν : ο Υπουργός εσωτερικών κ. Κουρουμπλής,  ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης, η Υφυπουργός εργασίας και Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, ο κ. Βαγγέλης Πάνου από την ΚΕΔΕ, ο κ. Χρυσοστομίδης από ΕΕΤΑΑ, υπηρεσιακοί από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Υπηρεσιακοί από το υπουργείο Εσωτερικών διαχείρισης πόρων του ΕΣΠΑ.
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων εξέφρασαν για άλλη μια φορά την πάγια θέση τους που είναι η μόνιμη θεσμοθέτηση του ΒΣΣ και η εξασφάλιση των εργαζομένων με τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, όπως εξάλλου είχε δεσμευτεί η σημερινή Κυβέρνηση.
 Από πλευράς των υπουργών αναφέρθηκαν κάποιες προτάσεις  για τις οποίες οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν μέσω τωνΓενικών τους Συνελεύσεων, και δεσμεύτηκαν επίσης ότι, θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της ΟΔΕ (Ομάδα Διοίκησης Έργου) που συστάθηκε τον Αύγουστο και  στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι εργαζομένων, που θα ασχοληθεί με τη μετεξέλιξη- πορεία του ΒΣΣ.
Τέλος ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι τέλη Οκτωβρίου θα καλέσει εκ νέου τα Σωματεία όπου θα μας ενημερώσουν μεποιο συγκεκριμένο τρόπο θα δώσουν λύση για το Βοήθεια στο Σπίτι.
Τα Σωματεία που μετείχαν στη σημερινή συνάντηση ήταν:

-Σωματείο  ΒΣΣ  ν. Αττικής , Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοπον/σου κ' Δυτικής Ελλάδας, Σωματείο Λευκάδος, Ευβοίας, Βοιωτίας, Λέσβου, Χίου, Κρήτης, Φωκίδας, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Λάρισας. 

Φωτίου: Σε ενιαίο φορέα οι δομές κοινωνικής φροντίδας


Παρατείνεται η χρονική διάρκεια του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας ως και το 2016, με εξασφαλισμένα ήδη τα σχετικά κονδύλια.


Την επέκταση του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας έως και το 2016, καθώς και τη δημιουργία ενιαίου εθνικού φορέα, στον οποίο θα ενταχθούν όλες οι υφιστάμενες δομές κοινωνικής φροντίδας, εξήγγειλε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Η κ. Φωτίου τόνισε μάλιστα ότι ήδη έχουν πιστωθεί τα σχετικά κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει εξασφαλιστεί η παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.
Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΚΑ), όπως θα ονομάζεται ο νέος φορέας, θα συμπεριλάβει όλες τις πρωτοβάθμιες και τις δευτεροβάθμιες δομές κοινωνικής φροντίδας με στόχο τον ενιαίο συντονισμό και την αποδοτική διαχείριση.
Η σύσταση του φορέα θα νομοθετηθεί εντός του 2016, ενώ ουσιαστικό στοιχείο της δράσης του θα είναι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά το 2016 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και καθολικά το 2017.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας εξήγγειλε επίσης σημαντικές δράσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, την παροχή σχολικών γευμάτων και την ενεργοποίηση του Ταμείου Απόρων.




http://www.antenna.gr

Εκτός "βαρέων και ανθυγιεινών" οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α.


Δεν μένουν εκτός των σκληρών προβλεπόμενων μέτρων του 3ου Μνημονίου, οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, αφού κόβονται τα "βαρέα και ανθυγιεινά", με συνέπεια, τόσο την επιμήκυνση του χρόνου συνταξιοδότησης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., όσο και την κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
Στην πράξη, οι εργαζόμενοι "φορτώνονται" με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης ασφάλισης, προκειμένου να πάρουν σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο.

Επίσης, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 Ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Στις αλλαγές αυτές, που καταγγέλλει, το ΠΑ.ΜΕ., αντιδρά με την οργάνωση συλλαλητηρίων στις 22 Οκτωβρίου και κλιμάκωση του αγώνα, με Πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
πηγή: epoli.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


06Οκτ2015 –http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/06okt2015-on-ert/ ON ΕΡΤ

Πατώντας το link σε βγάζει στο βίντεο

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Δημόσιο: Υποχρεωτικές μετατάξεις – Διαρκής κινητικότητα και προσλήψεις με το σταγονόμετρο




Οι Δημόσιοι υπάλληλοι γίνονται πλέον κρατικοί, μπαίνει μπρος το Ηλεκτρονικό Μητρώο και αλλάζουν όλα σε ό,τι αφορά σε μετακινήσεις και μετατάξεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα γίνουν υποχρεωτικές βάσει των αναγκών υπηρεσιών, οργανισμών και υπουργείων.
Το πρώτο βήμα για την πλήρη αναδιάρθρωση του Δημοσίου θα είναι το Ηλεκτρονικό Μητρώο Υπαλλήλων το οποίο έρχεται με το πρώτο μάλιστα νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θα αποτελεί μια βάση δεδομένων του αριθμού και των προσόντων των υπαλλήλων αλλά και ένα οργανόγραμμα θέσεων και αναγκών ανά υπηρεσία.
Πλέον η κινητικότητα θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα στο Δημόσιο με την πρώτη της φάση να είναι εθελοντική. Οι υπάλληλοι θα καλούνται βάσει των αναγκών να συμπληρώνουν σε ειδική φόρμα τις 3 ως 5 θέσεις επιλογής τους και ύστερα από σχετικό διαγωνισμό υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα μοριοδοτούνται και θα τοποθετούνται.
Η μεγάλη αλλαγή ωστόσο αφορά σε θέσεις οι οποίες δεν καλύπτονται. Εδώ οι μετακινήσεις, ειδικά στις περιπτώσεις εκπαιδευτικών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα είναι υποχρεωτικές. Από τις υποχρεωτικές μετακινήσεις θα υπάρξει προστασία για συζύγους που εργάζονται στο Δημόσιο προκειμένου να μη δημιουργούνται οικογενειακά προβλήματα, όπως προβλέπει και ο Κώδικας των Δημοσίων Υπαλλήλων 
Παράλληλα αναμένεται ένα νέο κύμα συγχωνεύσεων οργανισμών και υπηρεσιών που επιτελούν παρόμοιο έργο, ενώ αναμένεται να καταργηθούν και μια σειρά από θέσεις και ειδικότητες οι οποίες θεωρούνται πλέον είτε ξεπερασμένες (όπως αυτές του σταβλίτη) είτε περιττές σε πολλές υπηρεσίες (όπως αυτές του κομμωτή).
Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο σχεδιασμός για την εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας θα ξεδιπλωθεί την επόμενη χρονιά. Κύριος στόχος η αντιμετώπιση άμεσων αναγκών και κάλυψη κενών που θα προκύψουν από τις χιλιάδες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης καθώς λόγω μνημονίου είναι απαγορευτική η πλήρης κάλυψη των κενών αυτών μέσω νέων προσλήψεων.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
















  Αγαπητοί συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι:
Αύριο 6/10/2015 στην ΕΡΤ 1  και ώρα 16:00 μ.μ θα γίνει εκπομπή για το Βοήθεια στο Σπίτι. Παρουσιαστές της εκπομπής η Ελένη Χρονά και ο Ανδρέας Ροδίτης.
   Καλεσμένοι στην εκπομπή  για το Βοήθεια στο Σπίτι : Γιάννης Αθανασίου (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΒΣΣ ν. Λευκάδος) και Σοφία Κολιζέρα (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων ΒΣΣ ν. Αττικής ).



Επίσης από ότι μας ενημέρωσαν γίνονται προσπάθειες και για συμμετοχή εκπροσώπου από το υπουργείο Εργασίας.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου στο Δημόσιο


Αποκλειστικό: Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου στο Δημόσιο

Τη μετατροπή των 40.000 συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σεμονίμους υπαλλήλους του δημοσίου θα περιλαμβάνει διάταξη που θα περιληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση το οποίο πρόκειται σύντομα να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.
Η ένταξη των 40.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου ως τακτικό προσωπικό στο δημόσιο είχε συμπεριληφθεί σε ανάλογη διάταξη, πριν από μήνες, σε σχέδιο νόμου του πρώην Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, ωστόσο την τελευταία στιγμή απαλείφθηκε κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου.Κι αυτό γιατί τότε κρίθηκε ότι δεν είχαν επιλυθεί θέματα που τους  αφορούσαν όπως ο υπολογισμός του εφάπαξ το οποίο θα λάβουν  μετά την αποχώρησή τους,ως μόνιμοι υπάλληλοι, από το δημόσιο.
Το πρόβλημα φαίνεται πως επιλύθηκε και οι 40.000 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου που υπηρετούν σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα,σε ΟΤΑ και ΝΠΠΔ θα αποκτήσουν έως το τέλος του χρόνου την ιδιότητα του μονίμου υπαλλήλου. Η εργασιακή αυτή μετατροπή δεν προκαλεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος καθώς οι υπάλληλοι αυτοί έχουν τα ίδια με τους μονίμους συναδέλφους τους μισθολογικά δικαιώματα και ανάλογη ιεραρχική εξέλιξη στην υπηρεσία τους με εξαίρεση τα ασφαλιστικά.
Από την μετατροπή των συμβασιούχων αορίστου χρόνου σε μονίμους υπαλλήλους θα εξαιρεθεί το επιστημονικό προσωπικό των ανεξαρτήτων αρχών, οι
δικηγόροι με έμμισθη εντολή και όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.


http://newpost.gr

Τα Παιδικά χωριά SOS ζητάνε μανούλες για τα παιδάκια τους!

Ποια είναι τα προσόντα;

Τα Παιδικά χωριά SOS στη Βάρη, έχουν ανάγκη από νέες μητέρες που θα αγαπήσουν θα αγκαλιάσουν και θα φροντίσουν τις παιδικές ψυχούλες που τόσο το έχουν ανάγκη.

Οι μητέρες στα Χωριά SOS, πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους αλλά θα πρέπει να είναι αφοσιωμένες στο δύσκολο και σημαντικό έργο τους.

Μάθε από το παρακάτω κείμενο περισσότερες πληροφορίες και αν ενδιαφέρεσαι επικοινώνησε

Οι Μητέρες SOS έχουν υψηλό κίνητρο προσφοράς και ταυτόχρονα διαθέτουν χαρακτηριστικά και ικανότητες για να είναι σε θέση να αναλάβουν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών που τους έχουν ανατεθεί, ακολουθώντας σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές μεθόδους με την άμεση υποστήριξη του παιδαγωγικού προσωπικού.

Γι’ αυτό το λόγο, η προσωπικότητα, η συναισθηματική ωριμότητα και οι δεξιότητές τους αποτελούν βασικά κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής τους.

Η Μητέρα SOS είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις δικές της ανάγκες, να καλλιεργεί τα ενδιαφέροντά της και να ισορροπεί την προσωπική και την επαγγελματική της ζωή, προκειμένου να εξελίσσεται και η ίδια ως άτομο σε όλα τα επίπεδα.

Η Μητέρα SOS έχει την ικανότητα να δημιουργεί και να διατηρεί θετικές διαπροσωπικές, συνεργατικές και κοινωνικές σχέσεις με διαφορετικές ομάδες και άτομα.

Η καταλληλότητά της γι’ αυτόν το ρόλο κρίνεται με βάση συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης, όπου εκτιμώνται οι συναισθηματικές, νοητικές και οι πρακτικές της ικανότητες μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και της πρακτικής άσκησης στο χώρο των Παιδικών Χωριών SOS.

Η λειτουργία της Σχολής Μητέρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν στην ανατροφή των παιδιών, αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την υποστήριξη του έργου της.

Τι κάνει η Μητέρα SOS

Η Μητέρα SOS στην καθημερινότητα της ζωής στο Παιδικό Χωριό, ασκεί το ρόλο της στο πλαίσιο της παιδαγωγικής φιλοσοφίας και πρακτικής που υιοθετεί και εφαρμόζει το Σωματείο.
Με βάση αυτές τις αξίες και αρχές, όπως τις διαμόρφωσε ο ιδρυτής των Παιδικών Χωριών SOS Herman Gmeiner, κάθε παιδί μεγαλώνει μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια του, βιολογικά ή αδέρφια SOS, σε μια ζεστή οικογένεια, μέσα στο Χωριό, που είναι ανοικτό στην κοινωνία και σε άμεση και ζωντανή αλληλεπίδραση μαζί της.

Πηγή: tlife.grΤα Παιδικά χωριά SOS ζητάνε μανούλες για τα παιδάκια τους! Ποια είναι τα προσόντα;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΣΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ


2/10/2015



Το Σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Δημάρχου Αγ. Βαρβάρας κ. Καπλάνη ο οποίος αν και είχε συμφωνήσει με το Σωματείο μας συνάντηση που θα γινόταν σήμερα το πρωί προκειμένου να βρούμε μια λύση για τους απλήρωτους εργαζόμενους, μας πήρε τηλ. λίγα λεπτά πριν φτάσουμε στο Δημαρχείο να το ακυρώσει λέγοντας ότι έχει ραντεβού σε υπουργείο. Είναι φανερό πως η στάση αυτή του Δημάρχου σκηνοθετήθηκε προκειμένου να αποφύγει τη συνάντηση μαζί μας, γιατί πολύ απλά δεν είχε κάτι να πει.
Το Σωματείο εργαζομένων Βοήθεια στο σπίτι ν. Αττικής καταγγέλλει τον εμπαιγμό, την αδιαφορία και απαξίωση του Δημάρχου προς το ΔΣ του Σωματείου μας καθώς και την πάγια τακτική του προς τους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι και των άλλων κοινωνικών δομών της Κοινωφελής επιχείρησης που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι τέσσερις μήνες , οδηγώντας σε οικονομική εξαθλίωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους!
Εργαζόμενοι που προσφέρουν κοινωνικό έργο στους Δημότες περισσότερο από δέκα χρόνια και στέκονται με υπευθυνότητα και συνέπεια στα καθήκοντα τους, και που οι εκάστοτε τοπικοί "άρχοντες" σε προεκλογικές περιόδους χρησιμοποιούν ως σημαία για την ανάδειξη του κοινωνικού τους προφίλ!
Κ. Δήμαρχε σας υπενθυμίζουμε ότι:
Η καταβολή των δεδουλευμένων εμπρόθεσμα, εκ του νόμου είναι υποχρέωση σας, που πηγάζει από την σύμβαση και την σχέση εργασίας και αποτελεί ποινικό αδίκημα ανεξάρτητα από την ροή της χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο εργαζόμενοι όπως αυτοί του Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί που μάχονται και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά δουλεύοντας με ευάλωτα κοινωνικά ομάδες να οδηγούνται να είναι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους αναξιοπαθούντες.
Αν θέλετε να έχετε κοινωνικές δομές και κοινωνικό έργο θα πρέπει να μεριμνάτε να προασπίζεστε και να προστατεύετε πάνω απ' όλα τους εργαζόμενους που τις αναδεικνύουν. 
Η έπαρση της εξουσίας απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται για τα αυτονόητα, οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα απ' αυτά της απαξίωσης και του εκφοβισμού.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Σωματείο μας θα ασκήσει όλα τα μέσα που απαιτούνται και προβλέπονται για την προάσπιση και επίλυση του θέματος των εργαζομένων. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Σοφία Κολιζέρα                     Κωνσταντία Φούκη